top of page
  • Forfatterens bildeSiv-Anita Øiaas

Å være spirituelt våken i en verden som sover
Fritt oversatt fra boken 'When spirit leaps' av PhD Bonnie Greenwell


Å leve ut fra et åndelig bevissthetsnivå bringer oss inn i et mysterium: Paradoksalt kan vi føle oss alene, og samtidig i ett med alt levende.


Vi lever i en verden hvor vi uten stans bombarderes med meninger, posisjoner, fryktbasert kommersialisme og modeller som viser hvordan vi bør spise, kle oss, samhandle, utføre våre oppgaver, spille våre roller, og ja, til og med, hvordan vi skal tenke. Det er ikke enkelt å finne sitt eget unike uttrykk eller stole på seg selv, når man må forholde oss til alt dette.


Religion har påvirket oss i århundrer. Som organisasjon har religion fått enorm makt og innflytelse ved å overbevise store grupper mennesker til å følge en tro, og lene seg på et hierarki der det øvre sjiktet er den eneste som kan tolke åndelig visdom, den eneste kilden til veiledning. Dette er en stor utfordring for den søkende som har et indre kall om å søke mot sannhet, som stiller spørsmål til hva Guds natur egentlig er, som er nysgjerrig på å utforske meningen med livet.


Personlig uavhengig søken ble tidligere fordømt som kjetteri, og mange store mystikere ble utstøtt, til og med martyrer ble det i sin tid. Og det kun fordi de så utover grensene til religiøse dogmer eller kulturen de var en del av.


En virkelig åndelig oppvåkning, fjerner oss fra alle systemer, alle konvensjoner og alle behov for blind tro. Resultatet er en isolerende opplevelse fordi vi 'personlig' møter mysteriene, en uendelig, ubegrenset eksistens uten konsepter, og uten noen som helst form for dømming. Den menneskelige avhengigheten av konsepter og konseptuelle måter å forstå tilværelsen på, er en tragedie som blir veldig tydelig.


Det kan være et stort sjokk å oppdage at dette er en linse folk flest ikke ser. Åndelige oppvåkning tar oss ut av status quo, ut av det å leve i selvtilfredshet og selvtilfredsstillelse. Vi ser at mange av de sosiale mønstrene er forestillelse / teater. De tar ikke feil, de er bare ikke ekte. Vi ser hvordan mennesker lever ut fra sine egoer, sentrert på egne begjær (ønsker og motforestillinger), og tydelig atskilt fra den dype forståelsen om hvem de er.


Som et resultat av åndelig oppvåkning risikerer vi å bli stemplet som rare, opprørske, lite samarbeidsvillige og til og med syke av våre venner, familie, naboer, prester, medisinske fagfolk og terapeuter som kanskje kunne skjønt bedre hvis de bare hadde hatt et paradigme for å gjenkjenne vår erfaring og visjon. Dette kan føre til en følelse av fremmedgjøring, fra det rent subtile til mer ekstreme nivåer. Men når vi forstår årsaken til våre utfordringer og åpner opp for de mulighetene de bringer, kan vi også finne vårt eget stille senter.


Egen tilføyelse:

Vegen inn til det stille vitnet, er ikke allmennkunnskap. Kunnskapen om menneskelig evolusjon av bevissthet var og er delvis enda, en godt bevart hemmelighet, men i disse tider kan det virke som om den gjenoppstår. En hjertelig takk til Bonnie Greenwell, og alle andre yogis, mystikere og spirituelle lærere som har gått foran.


Bonnie Greenwell 1941 - januar 2022,

transpersonal psychologist and a non-dual spiritual teacher in Adyashanti's lineage.

Hun utgav 5 bøker og står bak nettsidene kundaliniguide og awakeningguide.Siv-Anita

47 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page