• The Journey of Zen

Kundalini (spirituell oppvåkning)

Oppdatert: juli 13
Åndelig søkende mennesker er ofte opptatt av å vekke kundalinikraften og ser på denne som det optimale målet i spirituell utvikling. Det som er viktig å ta innover seg, er at kundalinireisning, på alle mulige måter, er begynnelsen på slutten av alt du kjenner. Det er derfor ingen enkel prosess og ingenting og jage etter.


For etter kundalireisning, følger utfordringer og sjelelig smerte fordi vi gradvis åpnes opp til det som ligger ubevisst i oss selv. Få, om noen, fikk sitt liv transformert over natten, slik Echart Tolle gjorde. Og selv han, levde i forkant med depresjoner i 27 år.


En gradvis stigning, er mest vanlig. Kundalini kan aktiveres gjennom meditasjon (yoga), nær-dødenopplevelse, sjelelig smerte, dyp frykt, sjamanistiske medisinplanter, ulykker eller ekstreme emosjoner. Opplevelsen setter i gang prosesser for å rense ut det som separerer oss fra høyere bevissthet, som innebærer, å møte det ekstreme i alle former (bevissthetsnivå som til vanlig er lukket). Dersom kraften provoseres frem, kan det i verste fall medføre psykiske ubalanser og psykoser. Man må uansett være klar over at denne spirituelle 'heltereisen' ikke handler om å bli noe eller nå noe, den handler mest av alt, om å legge fra seg noe. For det er en 'oppstigningreise' og en bevissthetsutvidelse i deg selv som multidimensjonalt vesen hvor bagasjen blir igjen på perrongen.


Dette er grunnen til at det advares mot å vekke energien for tidlig, man må være klar for den, som Sadhguru sier, for det innebærer en alkymisk nedbrytningsprosess. En nedbrytning av det livet du kjenner, inkludert den du trodde du var. Og denne prosessen kan ikke stoppes, når den først er satt i gang.

Hør hva Sadhguru har og si om kundalini i denne videoen.

www.thejourneyofzen.com


174 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Zen Sangha

Journey of Zen